Kunskapsskola viktig för Umeåregionen

För att kunna nyttja den enorma hävstång Universitetet, SLU och NUS är för Umeåområdet ännu bättre krävs att våra ungdomar prioriterar högre studier kombinerat med större dos entreprenörskap. Ola Nordebo beskrev möjligheterna fint i sitt blogginlägg "Både storskog och akademisk toppregion" den 31 aug. En bra start i skolan – med höga förväntningar på eleverna – betyder då allt.

Alliansens skolpolitik är strategiskt viktig för Umeåregionen och Västerbotten – 19 september är därför dagen att försvara kunskapsskolans utveckling genom att rösta på regeringsalliansen.

Skolan viktig för unga

Den förnyelse av skolan mot ökad kunskap som påbörjades 2006 hade ALDRIG blivit av om inte alliansen fått makten. Skolan är ett av de viktigaste skälen att alliansregeringen måste få förnyat förtroende och fortsätta det långsiktiga arbetet att bygga en långsiktigt utvecklade kunskaps- och entreprenörskultur.

Alliansens skolpolitik är en direkt reaktion på den nedrustning av kunskapsskolan som skett under Socialdemokraternas tid vid makten. Folkpartiet har tagit en ledande roll i förnyelsen av den svenska skolan.

Alla barn ska få en bra start i livet – oavsett socioekonomisk bakgrund. Alliansen är enig i de avgörande framtidsfrågorna för skolan – vänsterblocket splittrat trots sena överenskommelser inför valet! Synen på betyg, friskolor, skriftliga omdömen, skolk mm skapar oenighet inom vänterblocket. Även om man verkar lappa och laga de värsta gliporna inför valet skiner de stora hålen i väven igenom!

Svenska folket och ungdomarna gillar en skola med höga förväntningar på eleverna – vi måste hjälpas åt att inte svika de ungas förväntningar genom att låta regeringsalliansen fortsätta sin skolpolitik.

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. Jörgen

    Det alliansen har bidragit med i skolan är att avveckla möjligheterna till ett livslångt lärande. Genom alliansens politik har det blivit mycket svårare att gå från arbete till studier och sen tillbaks till arbete.

    Genom att ta bort mängder med pengar till komvux så försvårar det flödet mellan arbete och utbildning.
    Alliansen verkar tro att vi lever kvar i samhället där man gick 7årig folkskola och sen jobbade man på samma ställe tills pension… Den tiden är förbi nu krävs ett flexibelt utbildningssystem där det är lätt att gå från jobb till utbildning!

  2. Anders Lennartson

    För Fp och Alliansen är all utbildning viktig och vuxenutbildningen är till för dem som behöver en andra chans. Ett brett batteri av utbildning ska finnas för vuxna som behöver det – precis som du säger. (s) minskade antalet platser i komvux 6 av 12 år som de styrde. Efter valet miskades anslagen pga högkonjunktur. Sedan ökades de när finanskrisen slog till. Vuxenutbildningen är en del av det livslånga lärandet, men folk ska få rätt utbildning som leder till arbete eller vidare studier. Nu satsas särskilt på yrkesinriktade utbildning (yrkesvux) som ger stora chanser till jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.