Vamos, Vannas – och Cuba*

I Vännäs är alliansen ständiga krav på VALFRIHET ett problem för (s), säger kommualrådet Söderling (s) på ledarplats  dagens VF, 4 aug 2010.

Kommunalrådet Söderling förklarar:  

– (S) i Vännäs har hållit emot: Inte en enda entreprenad, däremot några intraprenader, konstaterar han stolt.

MAN BAXNAR!  Hur kan en så omodern syn på effektivisering, medborgar- och brukarnytta torgföras i hjärtat av den dynamiska Umeåregionen.

En klart blockskiljande fråga konstaterar VF:s Lars Bodén. Det är sant.

För Fp och de övriga "allianspartierna" i Vännäs står VALFRIHET och MEDBORGARNYTTA i centrum för utveckling av den kommunala verksamheten.

Alternativa moderna driftsformer ska främjas aktivt för att utveckla kvalitet och effektivitet i samtliga verksamheter – inte bara vägarbeten.  Bra för både personal och medborgare.

De alternativa utförandena styrs ju genom tydliga mål- och uppdragsbeskrivningar från resp nämnd eller Kommunstyrelsen. Alternativa utföranden ska liksom all övrig kommunal verksamhet följa övergripande mål, riktlinjer regler och policies.

Så till valfrihet  i större skala än Vännäs ! 

Kubas offentliga sektor, där 95 % av befolkningen tvingas till "sysselsättning" av olika slag,  ska efter 50 års vanskötsel EFFEKTIVISERAS meddelade President Castro i söndags, enligt (TT).  Han passade samtidigt på att lova ökat privat företagande för att minska befarad massiv arbetslöshet.

Kuba är på väg att förändras, ekonomisk verklighet tvingar diktaturen att liberalisera alla sektorer för att landet ska undvika total kollaps – statlig mark arrenderas ut till privata aktörer och jordbrukare tillåts köpa egna insatsvaror istället för att staten skall "tillhandahålla" gammalt oandvändbart "sovjet-skräp".  Utspelet kommer samtidigt som en handfull liberala politiska fångar släpps. Folkpartiet har genom SILC länge stött liberala krafter på Kuba.

Tyvärr tvingas de modernt tänkande frisläppta liberalerna lämna landet. Mera "brain-drain" är inte vad Kuba behöver.

Ekonomisk frihet och mänskliga rättigheter saknas fortfarande – men varje steg åt rätt håll är bra för de frihetslängtande och i grunden entreprenöriella Kubanerna.

* Heja Vännäs – och Kuba.

Swedish International Liberal Centre - Demokratiutveckling

 

 

Etiketter: , , , , , , ,

2 kommentarer

  1. Anders

    Verkligt tråkig situation du hamnat i Lotta. Men det verkar finnas rejält med go i dig! Om du jobbar i ett större företag borde arbetsgivaren ha möjlighet att anpassa arbetet och hjälpa till att skapa konstruktiva alternativ tillsammans med Försäkringskassan.
    Jag önskar dig verkligen lycka till Lotta, och hoppas att du blir bättre snart och att det till sist löser sig på ett bra sätt för dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.