Rött kort åt Holmlund (S)

Gång på gång påstår Lennart Holmlund på sin blogg att moderaterna och Alliansen ”slaktar välfärden”. Det är så beklämmande att behöva läsa dessa angrepp.

 Fakta är att regeringen sedan maktskiftet år 2006 har tillfört kommuner och landsting hela 38 miljarder kronor i nivåökning till och med år 2010. 17 miljarder av detta var ett tillfälligt stöd för offentlig sektor inte skulle behöva göra sig av med personal pda den internationella ekonomiska krisen. Glädjande nog så har Sverige klarat krisen bra och ekonomin återhämtar sig nu. När människor får jobb och skatteintäkterna återigen växer så dras det tillfälliga stödet tillbaka.
 
Men. Alliansen satsar trots detta 21 miljarder kr mer per år på välfärden än vad den tidigare s-regeringen gjorde.
 
Lennart Holmlund påstår att Alliansen ägnar sig åt att ”slakta välfärden”…..
 
Det finns bara en sak för ett sådant beteende: Rött kort!
Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Svenne

    Och vad är det som gör att du tror att du kan leka domare och dela ut röda kort?

    Din blåa politiska själ gör att du är ”fördunklad” i dina åsikter, enligt mitt sätt att se det.

    Håll dig på din kant, den yttersta högra, och spela ytter där, låt de som är kvalificerade sköta domarskapet göra det!

    Holmlund har rätt, alliansen slaktar välfärden ungdomar – sjuka – arbetslösa – pensionärer ”lider” under högerspöket och det ger förhoppningsvis utvisning från regeringsmakten i valet i höst av ”folkets domare”!

  2. Chris

    Och ändå har 25000 jobb försvunnit ifrån kommuner och landsting det senaste året. Konstigt eller hur? Man får nästan för sig att du ägnar dig åt skitsnack. För vad är det om inte ”slakt”? I själva verket är det ju så att regeringens politik höjer kostnaderna för kommunerna igenom ökade socialbidragskostnader och dylikt och krisen urholkar deras ekonomi genom lägre skatteintäkter. Sen pytsar alliansen in ett par temporära miljarder vilka är långt ifrån räcker för att täcka kostnadsökningen. Det röda kortet kan du behålla.

  3. leif

    Pelle : Moderater som Ågren och Edward ser inte svaga människor som ensamstående med barn som en grupp som räknas. Räknas är dom som har över 300000 i årsinkomst och bor i villa. Resten är inte deras huvudbry.

  4. Q A

    Så du menar inte att ni låter riktigt sjuka och arbetslösa betala ett högt pris för att komma åt det fåtal som fuskar, och Genom att sänka ersättningsnivåerna i de gemensamma försäkringarna så tvingar ni de som har råd att skaffa privata försäkringar, medan de som inte har råd att skaffa detta får klara sig på nåt annat sätt..och iom att de skaffar privata försäkringar så kommer de att bli mindre angelägna att betala skatt för att motsvarande ska finnas kommunalt etc, och därigenom ytterligare minska intäkterna till att finansiera en gemensam välfärd.Regeringen försv. välfärd med enbart i ord.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.