Dags för kraftsamling

Enligt VK:s opinionsundersökning är det en kraftig övervikt för de rödgröna några månader innan valet, och miljöpartiet sticker ut och går kraftigt framåt. Mätningen bekräftar bilden av att Umeå är en utpräglad vänsterstad, vilket statsvetaren Magnus Blomgren säger i tidningsartikeln.

Men inget är skrivet i sten.

Därför är det upp till oss inom Alliansen och alla som sympatiserar med oss att kraftsamla på alla tänkbara sätt.  Vad hjälper det om att parti går framåt medan övriga i Alliansen går bakåt? Vi ska inte hålla på byta väljare mellan varandra, utan fokus måste vara på att vinna väljare från den "andra sidan" och primärt socialdemokraterna i Umeå. Det kommer att vara nya moderaternas främste ambition inför valet. Annars kommer valet aldrig att kunna vinnas.

Just nu pågår ett omfattande internt, och delvis utåttiktat, arbete inom fyra lokala Alliansarbetsgrupper som behandlar utbildning, tillväxt och företagsklimat, sociala och kultur/fritid (även om de har något andra namn på resp grup). Uppdraget är att arbeta fram konkreta förslag inom varje område, vilket sedan ska ligga till grund för Alliansens valmanifest.

Dags att spotta i nävarna, och öka takten för det här duger verkligen inte. Socialdemokraterna har styrt Umeå sedan 1994. Det är faktiskt hög tid för förändring!

 

Etiketter: , , , ,

2 kommentarer

  1. mikael

    Hej!

    Jag håller med dig om att vi behöver kraftsamla inför valet och försöka vinna väljare från det andra ”blocket”.

    Men, då jag själv är statsvetare ser jag vissa svårigheter med att vinna ”vissa” väljare från andra blocket. Ungdomarna visar det sig är väldigt ”vänster” enligt en nya opionionsundersökning från Novus opinion.

    Många ungdomar gillar Miljöpartiet, och många unga gillar Vänsterpartiet. Jag tror det beror på bland annat det här med ”solidaritet” och vad man fyller det begreppet med, men också miljöengagemanget hos ungdomar. Unga vill ha trygghet/välfärd och inte otrygghet

  2. Anders Ågren

    Ja, men då gäller det att visa att Alliansen står för en politik som bättre värnar välfärden och tryggheten än de rödgröna. Ingen regering har satsat så mycket på kommuner och landsting som den nuvarande, för att ta ett exempel.

    Bara ut på barrikaderna och ta debatterna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.