Vallöften och den kommande veckan

Läste en artikel som var publicerad för några veckor sedan, men som jag hade missat i farten. Den handlade om de politiska partiernas vallöften och huruvida man uppfyllde dem eller ej.

Bilden i Sverige är ju annars ganska stark av politiker och partier som bryter sina löften till väljarna. Nu visar det sig att såväl de gamla socialdemokratiska regeringarna som den nuvarande Alliansregeringen tvärtom är duktiga på att hålla sina vallöften och uppfylla dem. Det går tvärtemot den bild som ofta florerar om politiker som lovar vitt och brett, men som sedan inte håller löftena. Men det stämmer alltså inte i Sverige. Sen är det en annan sak om man gilar politiken eller ej.

Denna vecka börjar med telefonmöte nu på morgonen och därefter månadsmöte med Allians för Umeå. Eftermiddagen innebär sammaträde med UKF och på kvällen har vi månadens gruppmöte med moderaterna. Resten av veckan innehåller såväl företagsbesök och kommunstyrelsesammanträde hemma i Umeå som resa till Stockholm och möten med Sveriges kommuner och landsting. Däremellan ska också moderaternas länsförbundsordförnaden i landet ha möte i Stockholm på torsdag.

Vi hörs!

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Mats

    Jaså Anders du har mindre att göra nu – då hinner du kanske komma igång med att svara på kommentarer på din blogg?

    Fråga ett som tidigare ställts till dig runt UIK:

    Anders jag tycker det är bra att du drar ditt strå till stacken – det kallas SOLIDARITET – hoppas att du och dina alliansbröder i hela landet också kan inse vad Solidaritet är och hjälpa alla pensionärer som också har en svår situation som UIK:s damer.

    Utjämna skattesystemet så att alla inkomster värderas lika – nuvarande arbetsinkomster och tidigare intjänade arbetsinkomster – varför göra skillnad???

    Är det bara högerprinciper eller är det en återbetalning till era bidragsgivare??

    Nästa fråga gäller vad som är era löften för nästkommande valperiod:

    Enligt privatekonomen Gunilla Nyström på SEB som säger följande efter att ha studerat S-budgeten ”citat från TT”:

    Pensionärer, studenter med barn, arbetslösa och sjukskrivna
    blir vinnare medan höginkomsttagarna förlorar.

    Så blir det om oppositionen vinner valet 2010 och socialdemkraternas budgetförslag får dominera i en ny trepartiregering.

    Det är en budget med många plånboksfrågor som vänder sig till de breda grupperna, medelinkomsttagare med normalstora hus. Den har en tydlig fördelningsprofil. slut citat.

    Gäller er politik för nästa mandatperiod på samma sätt som ni fört denna regeringperiod – att ta från de som har det sämst och ge till era kärnväljare – de som redan har det bra?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.