RUT ska ut – JEAN ska in!




Carin Jämtin, sosseledaren i Stockholm, föreslår i dagen DN att butlers i tunnelbanan som ett sätt att utveckla tjänstesektorn. RUT ska ut och JEAN ska in!

Vinner (s) höstens val blir det ännu svårare att få vardagspusslet att gå ihop för alla som inte bor vid en tunnelbanestation.

Socialdemokraterna vill avskaffa RUT-avdraget, alltså det som ger vanliga familjer en möjlighet att få sina hem städade, sina fönster putsade, sina tvätthögar omhändertagna, sina matkassar hemburna och sina barn passade. Man vill givetvis avskaffa RUT i hela landet.

Som ersättning för detta förslår Jämtin att stockholmare ska släpa ner sin tvätt till tunnelbanan och där låta en butler springa ärenden åt dem. Hur tvättfrågan ska lösas för övriga landet är dock oklart än så länge.




Etiketter: ,

3 kommentarer

  1. Kalle

    Men hur oseriös är du Lars Winehall? RUT avdraget handlar om skatteavdrag det gör inte ”Butler-förslaget.” Kom igen, debattera seriöst.

  2. Lars Weinehall

    Svar till Kalle (2010-08-16 18:06)
    Vad som är seriöst får andra bedöma.

    Jag har i blogg konstaterat att RUT-avdraget gör svarta tjänster vita, minskar arbetslösheten särskilt i grupper som har svårt att komma in på arbetsmarknaden och underlättar vardagen för hundratusentals människor.

    Mer än 10 000 arbetslösa har nyanställts i RUT-företag och KI gör bedömningen man nått balanspunkten när staten då drar in lika stora skatteintäkter (bl.a av att svarta löner går in i den vita ekonomin och beskattas) som RUT-avdraget kostar, tycker jag att RUT-år en seriös modell.

    Vilka förtjänster ’Butler-modellen’ har återstår att se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.