Fel fokus!

Det viktigaste för skolan i dagsläget måste förutom kunskap, vara lärarna. Tyvärr verkar vår utbildningsminister Gustaf Fridolin (MP) fokusera på annat. Självklart är det bra om eleverna får bra motion, men det viktigaste är att vända kunskapsresultaten och höja läraryrkets status.

I en debattartikel före valet så lovade också Fridolin, att om han blev utbildningsminister så skulle han lösa skolans problem på 100 dagar. Något som han också misslyckades med när han väl blev utbildningsminister. När det gäller att så är det ett långsiktigt uppdrag och ingen lekstuga. Det som hände under Fridolins första 100 dagar var att han kallade till en presskonferens och bad Alliansen om hjälp i en debattartikel i DN. Med facit i handen, så har också Fridolin varit ganska osynlig efter de första 100 dagarna

2 kommentarer

  1. Samuel

    Hej. Är nybliven medlem i Liberalerna Umeå och jobbar som skolledare. Att Gustav Fridolin är ”osynlig” är enligt min åsikt och upplevelse en rejäl underdrift. De satsningar som gjorts på skolan har haft goda intentioner men slagit fel ordentligt. Jag tänker närmast på ”lärarlönelyftet” som enligt min mening skapat split i lärarkåren och inte alls gynnar eleverna på lång sikt. Jag tänker även på namnbytet på ett av elevernas skollov – som jag i ärlighetens namn inte förstår syftet med.

    Jag är för alla reformer som gynnar skolan och de personer som arbetar där. All personal inom skolan ska prioriteras, lyftas, uppskattas och synliggöras, dock får vi inte glömma bort de som är de allra viktigaste inom skolan och de är eleverna. Eleverna är de som ska vara utgångspunkten i alla förändringar som gäller skolan.

    Vänligen
    Samuel

  2. Petter

    Var glad för att han varit osynlig och inte ställt till med mer förtret. För det hans arbetsuppgift varit så har han till 100 % misslyckats med. Han lever som många i MP i en låtsas värld utan förankring i verkligheten. Hos detta parti är endast makten viktig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.