Valfrihet för umeåborna!

Idag har vi från alliansen i Umeå, presenterat vårt budgetförslag. Som jag skrivit tidigare i min blogg, så tycker jag att det är olyckligt att man har senarelagt budgetbeslutet från S o V. Om man hade tagit beslutet i juni, hade man gett verksamheterna i kommunen bättre förutsättningar för nödvändiga besparingar.

När det gäller vårt budgetförslag, så anser vi att det inte finns något ekonomiskt utrymme för ett kvinnohistoriskt museum.  Genom det sparar vi en kostnad på 8 miljoner kronor per år.

I vårt förslag har vi bland annat satsat 8 miljoner, mer än S o V på äldreomsorgen. När det gäller skolan har vi satsat 20 miljoner. Vi vill även ha en satsning för att minska barngruppernas storlek.

Vi har även gett fritidsnämnden mer pengar i vår budget, för att stärka upp föreningslivet i Umeå.

En röd tråd i vår budget är valfrihet. Jag känner själv en stor oro, över att vi under den senaste mandatperioden, fått se S o V:s försämra den möjligheten för umeåborna.

 

 

2 kommentarer

  1. Urban Bengtson

    Men var är valfriheten i fråga om att välja dagistider vid nytt syskon i familjen och att få välja fritidsplats när storasyskon får lillasyskon?

    Där har alliansens partier inte sagt ”flaska” under alla år utan byråkratin bestämmer.

    Var tog valfriheten för simning och gymnastik i att kunna välja bästa läge, eller allmänheten för den delen? Badare/simmare tvingas in i trafikfarligt centrum, outrett om riskerna dessutom och gymnastikfolket har tilldelats nya alternativ de man haft som ideallägen.

    Valfrihet som politik blir trovärdigare om så mycket mer än välja skola och äldreomsorg, eller hemtjänst.

  2. LenaAndersson

    Ni inom Alliansen har ju förvrängt bergreppet ”valfrihet”! Valfriheten ÖKAR ju ifall alla skolor/vårdcentraler/förskolor/äldrebienden ägs av OSS, dig o mig…, alla gemensamt, medan den lokala personalen ges stort självbestämmande över pedagogik…, för det blir då mycket enklare och mindre byråkratiskt för medborgarna att välja exakt den skola/vårdcentral/förskola/äldreboende som de vill gå till! Elever/barn/sjuka/äldre lämpar sig inte att köpas/bytas/säljas eller ens lönsamhetsutvärderas på en vinstgirig marknad där den främsta/enda drivkraften är girighet/vinstjakt! En trasig medicinsk apparat eller felbyggd lokal kan repareras, kostnadsfritt på garantin, men en elev som skolan inte klarat av att ge kunskaper som motsvarar minst godkänt kan inte kostnadfritt, på garantin, ”repareras”, och detsamma gäller den patient som fått felaktig vård eller den äldre som fått undermålig omsorg eller det barn som i Folkpartistiskt ägda förskolor getts enbart knäckebröd, utan pålägg, och vatten till frukost! Elever/barn/sjuka/äldre kan inte jämföras med exempelvis medicinska apparater som inköps från vinstgiriga företag!
    Jag är socialliberal, men tyvärr är Folkpartiet definitivt inte ett socialliberalt parti!
    Vågar du försöka besvara/bemöta mitt/detta inlägg, eller är missköter du ditt demokratiska uppdrag att diskutera med din chef/uppdragsgivare/väljarna såsom flera av dina Allianskollegor fegt vägrar diskutera ifall någon ännu har en avvikande åsikt? Jag har inte bestämt mig vem som ska få min röst, men Alliansen har ju tyvärr misslyckats med precis allting så jag tror inte att jag åter kommer rösta på Folkpartiet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.