Inte bra för Umeås utveckling!

När det gäller samarbetsklimatet inom politiken Umeå så måste den stärkas och inte minskas. Det räcker inte heller med fina ord och löften om samarbete, det krävs handling.

Tidigare har socialdemokraterna med Lennart Holmlund i spetsen varit öppna för ett samarbete över blockgränserna. Men i dagsläget så gör man tyvärr allt för att inte samarbeta och hitta överenskommelser över blockgränserna.Givetvis är det viktigt med ideologiska meningsskiljaktigheter, men det är också viktigt för medborgarna i Umeå, att politiken även når breda och blocköverskridande politiska lösningar.

Jag börjar även känna en stor oro, över att socialdemokraterna söker mera och mera stöd hos vänstern. Den strategiska planen är ett alldeles färskt exempel. Ett samarbete som innebär att man låter (V) påverka den praktiska politiken och deras motstånd mot privat företagsamhet och valfrihet i skola och omsorg, har tyvärr i tidigare samarbeten fått stort genomslag. Vänsterpartiet har heller aldrig förstått, att det är, företagen som bär upp Sveriges välfärd. Om det inte fanns företag, så skulle vi varken ha råd med skolor, äldreomsorg och sjukvård.Den vänstersväng vi även ser i Umeå idag, är inte bra för Umeås utveckling och det känns verkligen inte bra, att socialdemokraterna låter vänstern ha ett sådant inflytande i politiken i Umeå

När det gäller socialdemokraterna så har man inte heller egen majoritet i kommunfullmäktige och behöver stöd för sin politik. Med tanke på det känns det då otroligt konstigt, att man inte söker mer breda och blocköverskridande politiska lösningar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.