Läge att dumpa Miljöpartiet

Jag har förståelse att Stefan Löfven (S) har bildat regeringen med miljöpartiet, eftersom partiet gång på gång blir överkörda av socialdemokraterna. Men nu är läget annorlunda och socialdemokraterna dras med i miljöpartiets turbulens. Med tanke på det som hänt sista tiden med ministrar som har lämnat regeringen, så måste regeringen ombildas. Arbetet med att ombilda regeringen har också pågått i regeringshögkvarteret i drygt tre veckor.

Hade jag varit Stefan Löfven hade jag istället dumpat miljöpartiet och sökt samarbete över blockgränserna. Det ser inte jag heller som en omöjlighet och det är verkligen läge för det just nu.

 

Etiketter:

En kommentar

  1. Anna

    Om strul med ministerbyten är skäl att avbryta regeringssamarbete så förstår jag inte att Liberalerna (då folkpartiet) krävde moderaternas avhopp från regeringen fortare än kvickt första veckan efter första valsegern för alliansen? Eller kanske tillsammans med övriga allianspartiet sökte överenskommelser över blockgränserna istället för att hänga ihop med moderaterna på den tiden? För onekligen kan inte ett antal ministerbyten göra att politiken och samarbeten blir bra till slut ändå, eller?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.