Umeå växer med växande företag!

Nu har Svensk näringslivs mätning om företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner kommit. Umeå hamnar på plats 89 och det är den bästa placeringen Umeå har haft.

Ett bra företagsklimat i kommunen, är oerhört viktigt för kommunens utveckling och framtid. Men det måste också skapas förutsättningar för ett bättre företagsklimat. Från företagshåll kommer också ofta synpunkter om att kommuner och landstings affärsverksamheter konkurrerar med det privata näringslivet. Från Alliansens sida har vi därför lämnat in en motion, som handlar om snedvriden konkurrens. Det har även tagit lång tid att få upp den till behandling, men nu verkar det som att den kommer att komma upp inom en snar framtid.

Det finns också mycket positivt som Umeå kommun har gjort genom åren. Umeå kommun är bland annat initiativtagare till BIC Factory som hjälper unga företagare, där två lyckade exempel är Rapunzel och Aptum

Kommunen delfinansierar även satsningar som Ung Företagssamhet, Uminova Innovation och Uminova eXpression. Umeå kommuns operativa organ näringslivsservice, som är länken mellan kommun och näringsliv., gör också ett fantastiskt arbete. Deras uppgift är näringslivsutveckling och tillväxt, i uppdraget ingår bland annat att leda, samordna, utveckla och följa upp kommunens medverkan och engagemang i tillväxt och näringslivsfrågor.

Jag kan skriva hur mycket som helst om Näringslivsservice verksamhet och viktiga betydelse för kommunen. Men för att sammanfatta, kan man konstatera, att Umeå växer med växande företag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.