Medias ointresse mot damidrotten!

Tyvärr är det så att många medier är totalt ointresserad av damidrott. Argumentet brukar vara att damidrott inte lockar lyssnare. Häromdagen sände radio Västerbotten i flera timmar, kring en semifinal i hockey som Skellefteå AIK spelade. Men när ledande damlag, som IKSU i innebandy och Udominate i dambasket, spelar semifinal i ett SM-slutspel hör man knappt något.

Självklart ska man sända kring Skellefteå AIK, men man borde också ge damerna stort utrymme i sina sändningar. Trots allt så spelar, man också SM semifinal.

Ett argument brukar vara, att ingen är intresserad av damidrott, men där tror jag många sportjournalister har fel. Det finns ett stort intresse och gör man bra sändningar och marknadsför de, så får man ett stort intresse.

När man kritiserar, så ska man också berömma. Västerbottens- kuriren och Västerbottens folkblad ska ha ett stort beröm för deras jobb, att lyfta fram damidrotten.

 

 

En kommentar

  1. Leif

    Så här kommer en profitligans främsta förespråkare och vill att ANDRA ska ta en förlust för att sprida info bara för att? Något så partipolitiskt bakvänt så det finns inte.

    Är du i grunden vänsterpartist?

    Håller med dig i övrigt men ditt resonemang gör mig förbannad. Sjuka och arbetslösa är inte värda något, men idrottande tjejer skall få hjälp?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.