Fullstor inomhushall för fotbollen!

Är det något Umeå saknar, så är det en fullstor inomhushall för fotboll. En stad av Umeås storlek och läge borde ha en fullstor fotbollshall. Att det finns ett stort behov av en fotbollshall, är heller ingen nyhet. När jag spelade fotboll och det är verkligen länge sedan, diskuterades även frågan.(Vi pratar om 20 år tillbaka i tiden.) Nu har det gått otroligt många år och det har fortfarande inte byggts något.

När det gäller läget av hallen, så skulle Nolia vara ett utmärkt läge – då kan man även utnyttja hallen till mässverksamhet. En fotbollshall i Umeå skulle även vara bra, för såväl elitlag i fotboll som breddverksamheten.

Jag vet att det finns planer på att bygga en hall i Umeå, men det kan vara långt fram i tiden. Men en sak kan jag lova, att jag kommer att jobba hårt för är att fotbollen i Umeå får en fullstor inomhushall, så fort som möjligt

Ett bygge av en ny fotbollshall, fanns även med i Folkpartiets valmanifest!

 

2 kommentarer

  1. axel

    Är det verkligen sådant som skattepengarna ska gå till? Borde inte FP agera med som ett liberaly parti och inte som ett parti som gör vad de kan för att få röster och vinna val? Är den ideologiska viljan och kompassen helt borttappade? Eller är det så enkelt att Peder själv tycker om fotboll och därför inte ser några problem att alla umebor via skattsedeln skall bekosta något som han personligen vill ha?
    För idéen att lägga skattepengar på en specifik idrott framför en annan är på inget sätt liberal. Att skattepengar skall gå till idrott är ingen fråga, men när politikerna gillar hockey och fotboll så verkar pengarna söka sig till just dessa sporter. All annan idrott får lite smulor i jämförelse.

  2. Urban Bengtson

    Så bra att det finns politiker som vill utveckla nuvarande idrottsområden för fler hallar/aktiviteter, här fotbollshall på Nolia och också nyttjas vid mässor. Det fungerar också för badhus/simhall. En 50:a är idealisk för att visa ”vattenprodukter-tjänster” och äventyrsbad bra för barnen att vara medan föräldrar är på mässan. Och det är möjligt fortfarande genom att bjuda ut Nannabadbygget till näringsaktörer för annat bättre passande än för barn/ungdom och idrott mitt i city. Det är aldrig för sent att ändra sig, särskilt när det följer allmänhetens uppfattning. Ännu bättre att tänka nytt och bättre, även för Umeå kommuns ekonomi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.