Vi går till val på!

Igår presenterade Jan Björklund Folkpartiets valmanifest och vi går till val på skola, jämställdhet och jobb.

Jag är oerhört glad att jämställdhet har lyfts fram i Folkpartiets valmanifest och det finns mycket att göra innan vi politiker är nöjda. Löneskillnaden mellan män och kvinnor är ett exempel och jag tycker att det är skrämmande, att i dagens Sverige tjänar en kvinna i genomsnitt 3,6 miljoner kronor mindre än en man under sin livstid.

Här kommer Jan Björklunds utspel gällande Folkpartiets valmanifest!

Skolresultaten måste vända, kvinnor och män bli mer jämställda och jobben bli fler för att finansiera välfärden. Folkpartiet går till val på skola, jämställdhet och jobb. Idag presenterade jag Folkpartiets valmanifest.

Skolan ska förstatligas för att skapa likvärdiga villkor för alla barn. Vi ska ha mindre klasser och fler lärare. Tidigare betyg och mer studiero. Lärarlönerna ska höjas.

Karriärreformer som ger akademiker i kvinnodominerade yrken högre lön, ska införas även inom förskola och sjukvård. För mer jämställdhet behövs också en tredje öronmärkt månad i föräldraförsäkringen och ökad jämställdhetbonus. Straffen för kvinnomisshandel ska skärpas.

Sverige ska ha fler lärlingar med lärlingslön. Ingångslönerna för de yngsta ska sänkas för att göra det lättare för ungdomar att komma in på arbetsmarknaden. Arbetsrätten ska moderniseras samtidigt som tryggheten för den anställde ska öka genom en allmän arbetslöshetsförsäkring.

I hundra år har Folkpartiet bidragit till ett öppnare och friare Sverige. Det ska vi fortsätta med. Vi ska ge en röst till de mest utsatta. Barnkonventionen ska göras till svensk lag. Brist på tillgänglighet ska ses som diskriminering.

Sverige står inför ett vägskäl vid höstens val. I Folkpartiet är vi beredda att lyfta Sverige in i framtiden.

Liberala hälsningar,

Jan Björklund

 

En kommentar

  1. Gerd

    Man skulle kunna tro att folkpartiet inte suttit i regeringsställning de senaste 8 åren….. Varför har ni inte genomfört dessa frågor när ni haft chansen. Lägg därtill att både folkpartiet och centern klappar sig för bröstet och ska bygga norrbottniabanan. Vad jag vet har högerregeringen inga som helst planer på detta. Läs era egna propositioner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.