Fotbollen i Umeå!

Jag måste säga att jag är imponerad över UIK:s framfart i damallsvenskan! Man har verkligen lyckats med sin satsning på unga spelare och det är bara att hoppas att det håller i sig. Man har även lyckats vända en dålig ekonomi och det ska man ha stort beröm för! Men om man ser till damallsvenskan, så är det mycket oroande med klubbarnas ekonomi. Både Tyresö och LDB Malmö (Rosengård) har under längre tid sysslat med ekonomisk doping och köpt spelarna man egentligen inte har råd med. Det har nu gått så långt att Tyresö, inte får vara kvar i damallsvenskan nästa år på grund av sin ekonomi.

När det gäller Umeå FC så börjar det kännas oroande, bara två poäng på sju matcher och hela 17 poäng upp till serieledande Frej. Jag hade förvänta mig att man skulle vara ett topplag i år, men nu verkar det som om man får kämpa för att hålla sig kvar. Det skulle inte vara bra för fotbollen i Umeå om UFC åkte ur. Nu är det många matcher kvar i serien och mycket kan hända, men det är en rejäl uppförsbacke.

När det gäller Tegs SK (div 2 Norrland), så har man inte imponerat förutom någon match.  Teg har efter 10 omgångar 10 poäng och hela 14 poäng upp till serieledande Ånge. Nu är Teg nykomling och med tanke på det, så är säsongens poäng godkänt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.