Vem vill man styra med?

Nu har socialdemokraterna, vänsterpartiet miljöpartiet och sverigedemokraterna presenterat sina egna skuggbudgetförslag. Men det som jag har svårt att förstå är om det finns något regeringsalternativ längre, med tanke på att det bara var Alliansen som hade ett gemensamt budgetförslag.

Socialdemokraterna verkar ha samma problem, både på riks och i Umeå. Man vet helt enkelt inte, vem man vill styra med vid en eventuell val seger.

När Stefan Löfven blev partiledare för Socialdemokraterna lovade han att i god tid före valet ge besked på ett regeringsalternativ och det har han inte gjort än. Inte heller i Umeå har Socialdemokraterna presenterat ett alternativ.

Jag tycker att man i god tid före valet, ska man ge klara besked till väljarna vilka man vill styra med och det gör Alliansen.

10 kommentarer

  1. Stefan

    Inget större problem för någon annan än alliansare tror jag. Socialdemokraterna är ju ENSAMT lika stora som hela alliansen, enligt senaste mätningen! Sug på den! Fundera hellre på er egen avsaknad av fungerande politik, du…… UT kommer ni att åka så det hörs ända till Bengalens djupa skogar!

  2. Lars Gidlöf

    Få se, C utanför riksdagen,hmm,Kd utanför riksdagen, vilken Allians menar du?

    Jag tror Lövfen har sagt han går till val med Socialdemokraterna, och sen får han se hur det blir.

    Ert alternativ är väl inte trovärdigt,med 2 utanför riksdagsspärren,med folk som tycker (även de flesta alliansvännerna) att skola,vård och omsorg blivit sämre under er tid i regering position.

    Sen har Ni sålt ut företag för 160 miljarder, och slår er för bröstet att ni sköter ekonomin.

    Sen,hur många gånger har Björklund ändrat sig om skolorna?

  3. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    Jag känner mig inte orolig över Alliansen! Det är lång tid valet och mycket kan hända!

  4. Pingback: Alliansen + SD = sant? | Daniel Nyström

  5. Oberoende politisk bedömare

    Varför har det helt plötsligt blivit så viktigt att i förväg låsa upp sig i konstellationer?

    Ska inte väljarna avgöra det i valen?

  6. Peder Westerberg (inläggsförfattare)

    Självklart ska väljarna avgöra valet, men det är bra om man vet vilken politik man ska rösta på. Om man ser till miljöpartiet och socialdemokraterna så står man långt ifrån varandra i många frågor och om man skall styra tillsammans måste man komma överens i dessa frågor. Vilken politik röstar man på då om man inte är överens före valet?

    • Stefan

      Det kan ju bero på att (S) och (MP) är just – två egna partier, med egen politik! Alliansen däremot består av (M)…… Och tre småfjantar som gör som dom blir tillsagda. Varför inte gå ihop till ett parti om ni ändå är så överens!?

    • Oberoende politisk bedömare

      Alliansen är ju inte heller överens före valet.

      Varför är det ett problem för dig att S och V inte är överens, men inte ett problem att M + FP + KD + C inte heller är överens?

      Hyckleri är nog det ord som ligger närmast till hands. Men jag hoppas det är jag som bara missförstått dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.