Kvarkenfärjan

Det är glädjande att den nya färjans passagerare dubblas jämfört med förra årets siffror. Kvarkentrafiken har stor betydelse för näringslivet och då dels genom godstransporter. Har själv egen erfarenhet av det, eftersom jag har jobbat på ett åkeri som har haft stora problem med att lösa transporter till Finland. Många gånger var vi tvungna att åka runt landsvägen för att komma till Vasa på grund av att färjetrafiken inte fungerade, dels genom få avgångar och inställda turer.

Nu när färjetransporter fungerar skapas större möjligheter för många Svenska företag att utveckla sina affärer i Finland.
Jag tror även att besöksnäring kommer att gynnas och då dels genom skidturismen. Idrott, kultur och arbetskraftsutbyte är andra stora vinster som följer med en fungerande färjetrafik
Det som ändå skulle gynna utbytet mest med Finland, är en bro mellan Umeå och Vasa. Jag tror att så småningom kommer vi att få en bro till Vasa och det är bara hoppas att den nya utredningen sänder positiva signaler.( Som jag har nämnt tidigare i min blogg så kommer en ny Kvarkenbro utredas av Umeå Universitet tillsammans med Handelshögskolan i Bodö och Vasa Universitet.)
 
Om man ser till mitt idrottsliga intresse, så har det varit en bra helg. Tegs hockeylag ordnade 2 segrar i helgen mot Örnsköldsvik och Kovland. Men tyvärr har det varit för mycket stolpe ut i Allettan för att kunna vara bland de fyra när man summerar serien. Men sammantaget har Teg gjort en bra säsong som förhoppningsvis kryddas med en seger mot Löven på onsdag. Var även i Luleå i helgen och såg Udominate förlora mot Northland i dambasketligan trots bra spel, jag ser verkligen fram emot slutspelet i damligan.

http://www.vk.se/798192/succe-for-vasabaten

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.