Valet 2014

Vi står inför ett valår nästa år och vi måste inom Folkpartiet ta fram ett partiprogram för en liberal framgång 2014. (Partiprogrammet kommer sen att fastställas på vårt landsmöte i höst.)

 
Idag kommer jag att närvara på Folkpartiets programråd i Stockholm, som består av ett antal seminarier, som bygger på de politiska huvudområden som det nya partiprogrammet särskilt kommer att fokusera på.
 
Programrådets syfte är att i seminarieform diskutera de viktiga frågeställningar som kvarstår innan partiprogramsarbetet går mot sitt slut. Resultaten från diskussionerna förs sedan vidare till det slutgiltiga arbetet med partiprogrammet.  
De seminarier som jag har fastnat för är Jämställdhet och lika möjligheter. Migration och integration, Välfärd och trygghet samt Utbildning och kultur.
Jag tror att det är viktigt att vi ger oss in i integrationsdebatten ordentligt och utredningen om SFI var ett bra inlägg.
Det som vi andra partier måste börja med är att ta debatten om integration med SD, fast de inte har någon integrationspolitik över huvudtaget. Deras mål är att stoppa invandringen och därför överdriver de integrationens misslyckande. Samtidigt är deras största fiende en lyckad integration. En nyanserad debatt, som både framhäver fördelar och problem, är nödvändig. När grupper från olika kulturer, värderingar, utbildningsgrader och sociala förhållanden börjar leva ihop uppstår fantastiska möjligheter.
Som socialliberal tror jag att det även är viktigt att vi håller fast vid vår ideologi och inte gör som andra partier som vänder kappan efter vinden. Vi har även som andra partier haft svikande opinionssiffror, men jag att tror vi vinner i längden om vi står fast vid vår liberala ideologi.
Som liberal har jag även en stor tro på framtiden och vill ge människor möjlighet att styra över sina liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.