Kaminen på plats

Värmen fortsätter. Idag har vi hört åskan mullra på avstånd, men här skiner solen. Vi åt middag på Skatans fina restaurang, Fish and chips för mig och gravlax med dillstuvad potatis för Livskamraten. Då kom regnet dånande så vi fick flytta in under tak, men nu strålar solen igen. Igår var en bra dag, vi fick kaminen på plats och kunde provelda den. Nu är det bara att gjuta fast röret som återstår. Det känns jättebra, den har stora glasluckor så elden syns runtom.

DSC_0052Nu är det dags att börja planera för hur den ska byggas in. Vår polska kamin som är made in France. Där ser man, man tror att man handlar bra hantverk från ett land men läser man på wellpapplådan så ser man sanningen. Fin är den i alla fall, 120 kg och det har vi hanterat själva Livskamraten och jag. Tur man har muskler….

ka

Jag har också målat insidan av ytterdörren vit så det känns fint och fräscht. Utsidan är av ek så den har jag bara slipat och lackat med ädelträ, men insidan var helt enkelt en perstorpsplatta och den gjorde ingen människa glad.

Imorgon ska jag försöka fylla igen hålen i golv och vägg där de tidigare hallväggarna fanns och sedan kan jag börja fundera på det roliga; belysning och tapet/målning. Man har det man gör, tur att man kan gå ner till sjön och bada mellan varven.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.