Guidad tur på Klampenborg

Vi hade en mysig kväll igår. Vi var några vänner som deltog i en guidad tur ute på Klampenborgs  naturområde. Det var en underbar kväll så det var så skönt att få vara ute. Klampenborg är ett sågverkssamhälle, liknande Norrbyskär, men där husen bränts ned av ägaren SCA. Det som nu finns kvar är ett naturområde men där växter från de tidigare trädgårdarna finns kvar spridda i terrängen.

Vi hade som mål att lära oss fem nya träd så det blev balsampoppel, hästkastanj, alm, parklind och lönn. Ja, en del kände vi förstås igen sedan tidigare, men det blev de ”big five” som vi bestämt oss för att vi nu alltid ska känna igen. En mängd blommor hittade vi också. På ett ställe, en glänta, fanns en mängd blommade surkörsbärsträd, magiskt vackert var det. surkörsbärsträd

Vi hörde även koltrasten, näktergalen och rödvingetrasten och såg en steglits. Roligt att ha en riktig blomster- och fågelkännare med sig!

Det var tråkigt att husen inte bevarats, nu hade de bara satt upp skyltar med fotografier på, men det skulle varit fint att få disponentvillan och arbetarbostäderna i verkligheten. Att riktigt få känna historiens vingslag, det gillar ju jag!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.