Dalar och toppar

Tidigt i morse gick jag en lång promenad och funderade. Tänkte på det som hänt och hur de senaste fem veckorna varit. Det kändes för hemskt att tänka sig att de skulle behöva öppna operationssåret igen och göra rent. Det är ju liktydigt med en ny, om enklare operation, och läkningen ska börja om från början. Gick hem och hämtade mina biblioteksböcker och gick till biblioteket. Och (jag vet att man inte ska börja meningar med ”och”) där hittade jag den, BOKEN. Boken som i en enda mening uttryckte vad jag kände:

20160502_171812Hur skönt vore inte det, bara strunta i allt. Det kändes faktiskt lite lättare inombords så det var med lättare steg jag gick tillbaka hem och packade necessären åt Livskamraten.

Så bar det iväg, till sjukhuset där vi först skulle få träffa ”sårexperten” och sedan skulle det bli inläggning på avdelningen. Den gemytlige experten tittade på Lk:s rygg, tittade och tittade igen. -Ja, det är ju ett litet öppet sår här, men varför ska man öppna hela operationssåret pga det? -Va, jag gick dit och tittade och vad i hela friden, var hade den röda, svullnaden tagit vägen?

-Jag har inte ont där längre, säger Livskamraten, -det känns inte när ni trycker där. ????????  Ryggläkaren fick komma och titta och blev lika förvånad han. -Bara att fortsätta med penicillinet och kolla läget på torsdag, menade han.

Så vi fick åka hem tillsammans! Så skönt! Inget nytt ingrepp utan allt får fortsätta läka i lugn och ro. Det ska i alla fall bli roligt att läsa boken!

4 kommentarer

  1. Maggan

    Visst får man börja en mening med ”och” om man känner för det. Vem har bestämt det där?
    Vad skönt att det finns läkare som ser ”framåt” i LKs läkningsprocess och att han (LK) inte behöver öppnas igen. Kanske det räcker med antibiotika och massor med kramar och pussar av lilla frugan. Tänker på er ofta ❤️

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Jag fick lära mig i skolan att aldrig börja med ”och” heller aldrig med ”men” eller en siffra. Nu vet jag att det ändrats, men det man lärde som barn, det sitter i ryggmärgen……. Tack för omtanken om oss.

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Jag lovar, jag började läsa den igår kväll så det kommer en liten rapport.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.