Kan / får kvinnor vara burdusa?

Mitt batteri vill inte ladda upp sig, har jätteont i nacken (mina spända muskler), känner mig nedstämd till tusen, har ätit massor med chips och godis bara därför att….. Ska ta tag i mina känslor och gå en långpromenad på morgonen och försöka slappna av. Så kan det bli ibland, ni vet när glaset är fullt så……..

Tittade på Skavlan igår, bra program med fängslande personligheter, inte minst bloggerskan Dagny. Jag gick in på hennes blogg och läste, helt makalöst så fint hon skriver. Tänk att få vara så frisk och närvarande i nuet när man går mot 104 år! Läs gärna Bojans blogg.

Ibland stöter man på män som är väldigt burdusa, ja så är det, jag har ännu inte träffat någon kvinna som är burdus på det sättet. Hur menar jag då? Mitt i en diskussion kan en man luta sig bakåt, lägga upp ena benet över det andra, därmed uppvisande sitt skrev till allmän uppbyggelse… och säga saker som; he ä´ flum. Eller kort och gott; skitsnack, bullshit eller liknande illaluktande kommentarer. Vad kan man anföra som motargument? Detta kan ske i alla sammanhang, även i de finaste salonger och bland yrkesfolk som pratar om allvarliga saker.

Eller lägga armarna bakom huvudet (inte när de har kavajen på sig) och prompt deklarera att så är det. Det blir lätt så att diskussionen stannar upp ett tag då. Är man kvinna så kan man få en liten släng av lillvännen, gullsnuppan också.

Ibland tänker jag, vad skulle ske om en kvinna gjorde något liknande; satte sig med benen brett isär, kallade sin kontrahent för lillpojken eller bara konstaterade flum. Skulle hon bli tagen på allvar? Snarare skulle man bara titta bort och så är hon bortgjord för tid och evighet, eller man kanske skulle skylla på att hon har mens? Det gjorde ju Donald Trump när han blev ifrågasatt av en kvinnlig programledare.
golf-503142_960_720

Som tur var så verkar det vara det äldre gardet som har sådana burdusa, märkliga fasoner så vi får hoppas på en bättre framtid för oss alla, både män och kvinnor.

Skönt, nu har jag fått lägga från mig en fråga som faktiskt har upprört mig genom mitt yrkesmässiga liv. Det är tur att dessa bufflar var/är i minoritet? och att det finns/fanns andra kloka människor, män och kvinnor, runtom.

Ha en skön helg!

 

4 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    Visst är det härligt att få skiva av sig? Jag håller helt med dig om att männen uppträder nonchalant och använder härskartekniker i mycket större utsträckning än kvinnor. Förra veckan satt jag bredvid en man på bussen som bresade så mycket på benen att jag knappt fick plats och höll på att falla av sätet i varje rondell
    Hoppas du känner dig gladare snart! Ta hand om dig!
    Kram <3

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Men…. vilken tur att du lyckades hålla dig kvar på sätet. Om man ändå kunde förstå hur en del kan bära sig åt så, ingen hänsyn. Tur att inte alla är likadana. Kram

  2. Marja Granqvist

    Glömde berätta att jag läst Bojans blogg i ett par år nu och är så imponerad. Tänk att vara så pigg i den åldern. Hon går med raska steg, ingen rollator där inte. Fast hon hade ont i ett ben här för en tid sedan, men det fick hon hjälp med.
    Kram! ☺

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Jag har inte läst den tidigare, men nu kommer jag att vara en trogen läsare. Härlig människa. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.