Känner mig ensam idag

Vet inte varför men jag känner mig ensam idag. Jag har min käre Livskamrat här alldeles bredvid mig, men har en liten saknadskänsla inombords. Det känns som att det är Alla Hjärtans Dag-känslan som saknas. Ni vet där man köper lite hjärtformade godisar eller en bukett vackra blommor eller bakar en hjärtformad tårta eller …. eller…. eller. Varför gör vi inte det?

När vi var unga så fanns inte denna dag som begrepp. Å andra sidan fanns det mycket kärlek omkring oss ändå avsett vilken dag på året det var. Idag möttes vi i köket och då pussades vi faktiskt två gånger och påminde varandra om att det är Alla Hjärtans Dag. Man kanske får vara nöjd med det.

Ett av mina (våra) nyårslöften var att ägna mer tid åt att pussas, men rackarns vad det är svårt att komma ihåg! Man håller på och stökar runt hela dagarna och hux flux är det sängdags. Då brukar jag komma ihåg det och så säger jag att nu har vi missat pussen idag också. ”Vi tar det imorgon” säger då Lk och så glömmer vi nästa dag också.

Jag längtar efter att kura ihop mig framför brasan tillsammans med min kärlek, ett glas rött vin och lite choklad. Men Livskamraten tittar på skidåkning, brasan är inte tänd, vi har varken vin eller choklad. Får väl ta mig lite C-vitaminer, slå mig ner framför TV:n och kanske dagdrömma lite.
20160214_104734Inte heller så dumt.

2 kommentarer

  1. Marja Granqvist

    I Finland heter det ’ystävänpäivä’, vändagen, bara för att ingen ska känna sig ensam på Alla Hjärtans Dag. Jag skulle ha varit mer än nöjd om jag fått två pussar i dag. 🙂 Men jag förstår dina tankar och den där tomma känslan. Ni har ju ändå uppmärksammat att ni vill pussas mera och det låter himla bra i mina öron. Jag har vänner som går omkring varandra och suckar och gnatar och jobbar mest på att bara vara sams.
    Skidåkningen tar slut nån gång och C-vitamin är inte fy skam. Kramar från mig på vändagen! <3

    • grandmother (inläggsförfattare)

      Ja, det var nog bara en ytlig längtan efter romantik. En romantik som efter 45 år tillsammans övergått till en djupare nivå än geléhallon. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.